Over SKW-opleidingen

In 2003 is SKW-opleidingen parttime gestart met veiligheidsopleidingen. Paar eigen klanten en diverse freelance-opdrachten. De aanvragen bleven binnen stromen zodat op 1 januari 2006 de onderneming fulltime cursussen ging geven.
In 2017 mochten wij Safety Case uit Lelystad overnemen, en in 2018 namen wij BHV-Harderwijk over. Door de groei is aan onze prettige manier van lesgeven nog steeds niks veranderd.
Wij zijn geen 13 in een dozijn bedrijf. Bij ons wordt de lesstof niet met het boek op schoot en via een powerpoint voorgeschoteld om klaar te stomen voor een toets.


Wat doen wij wel?

Wij luisteren naar de wensen van de klant. Een kinderdagverblijf behoeft een hele andere BHV dan een petrochemische industrie. Bij ons is elke cursus maatwerk op de wensen en behoefte van de klant ingespeeld. Theorie wordt ter ondersteuning meegegeven tijdens de training, de hoofdzaak is praktijk door veel te oefenen en te doen leer je te handelen als het zover is. Onze ervaring is dat dit beter blijft hangen en de cursist hier veel meer van leert. Voorkom dat de BHV een saaie verplichting wordt, maak van de BHV een leuke en leerzame omgeving waardoor de mensen enthousiast worden. Hierdoor zijn ze geintreseerder en gemotiveerder, dit resulteert een een betere BHV organisatie met mensen die hun neventaak met passie en enthousiasme uitvoeren.

Onze instructeurs komen uit de praktijk met de nodige brede ervaring binnen de hulpverlening. De BHV trainingen zijn niet opgedeeld in een deel eerste hulp en een deel brand en ontruiming, wij mixen dit zoals dit ook in de praktijk gebeurd. Een simpel voorbeeld. Het blussen van een pop met de blusdeken, leuk dat je een pop kunt blussen, het vuur is uit en de volgende mag. Maar zo gaat het in de praktijk niet. Zodra de pop geblust is hebben we te maken met een slachtoffer die verdere hulp nodig heeft. Hoe is het met het bewustzijn, wat doen we met de brandwonden? Door de oefeningen in realistische scenarios voor te schotelen maken we de cursist niet alleen klaar voor een toets maar leren wij de cursist hoe te handelen in de praktijk als er echt iets gebeurd. Het is leuk om te weten hoe je moet reanimeren. Maar het is beter om ook te weten wanneer je moet reanimeren, hoe herken je iets en wat doe je.

 

Graag verrassen wij u met onze trainingen, niet alleen de prijs zal u enthousiast maken. Maar ook de manier waarop de trainingen worden gegeven en wat er wordt geleerd. U bent van harte welkom bij SKW-opleidingen.